Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Politika o piškotkih podjetja Huawei

Pred vami je politika o piškotkih podjetja Huawei, do katere lahko dostopate na spletni strani Huaweiforum.si.

Kaj so piškotki?

Kot je običajna praksa pri praktično vseh profesionalnih spletnih straneh, se tudi na tej strani uporabljajo piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje shranijo v naprave, s katerimi dostopate do spletne strani. Na tej strani je predstavljeno katere informacije piškotki zbirajo, na kakšen način te informacije uporabljamo in zakaj moramo piškotke včasih namestiti na vašo napravo. V nadaljevanju prav tako pojasnjujemo, kako lahko preprečite hranjenje piškotkov, čeprav lahko to ogrozi ali zaustavi delovanje nekaterih elementov, ki skrbijo za funkcionalnost spletne strani.

Podrobnejše informacije o piškotkih lahko poiščete na Wikipediji v članku na temo HTTP piškotkov (HTTP Cookies).

Kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo zaradi različnih razlogov, ki jih navajamo v nadaljevanju članka. Na žalost v večini primerov ne obstajajo industrijsko standardizirane možnosti za onemogočanje piškotkov, ne da bi popolnoma onemogočili funkcionalnosti in karakteristike, ki jih dodajajo na to spletno mesto. Če niste povsem prepričani, katerih piškotkov ne potrebujete, je priporočljivo, da pustite vklopljene vse, za vsak primer, če se nekateri od njih slučajno uporabljajo za storitve, ki jih vi potrebujete.

Onemogočanje delovanja piškotkov

Shranjevanje piškotkov na vaši napravi lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika, ki ga uporabljate (navodila za to najdete v zavihku Pomoč oziroma Help v vašem brskalniku). Morate pa se zavedati, da bo onemogočanje delovanja piškotkov vplivalo na funkcionalnost te in številnih drugih spletnih strani, ki jih obiskujete. Če boste onemogočili delovanje piškotkov, bodo nekatere funkcionalnosti in karakteristike na tej strani prenehale delovati. Zato je priporočljivo, da delovanja piškotkov ne onemogočite.

Piškotki, ki jih shranjujemo

Osnovni piškotki

Osnovni piškotki so piškotki, ki se uporabljajo za prijavo na forum, uporabniško sejo in analitiko prijavljenega uporabnika. Piškotki so obvezni za delovanje foruma.
Piškotek Izvor Poteče po Namen
cp Huawei Forum 365 dneh Sprejemanje pravilnika o piškotkih – ohranja tisto, kar je uporabnik sprejel v pravilniku o zasebnosti (uporabniški piškotki, ki so obvezni in Google Analytics, ki so neobvezni).
Vanilla Huawei Forum Mesecu dni Registracija - avtentikacija uporabniško določenih podatkov, identifikacija uporabnika.
Vanilla-tk Huawei Forum Seji Prehodni ključ - uporablja se za zaščito CSRF.
Vanilla-Vv Huawei Forum 20 minutah Piškotek obiska – uporablja se za določitev novega obiska po 20 minutah.
Analitični piškotki

Piškotke Google Analytics uporabljamo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto. Ti piškotki zbirajo podatke v skupnem seštevku, da dobite vpogled v uporabo naše spletne strani. Naslove IP v storitvi Google Analytics, anonimizirani podatki pa se prenašajo in shranjujejo v Googlu na strežnikih v Združenih državah. Naslednja tabela vsebuje več informacij o teh piškotkih.
Piškotek Izvor Poteče po Namen
_ga Google Analitika 365 dneh Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako uporabniki uporabljajo Huawei forum. Te informacije se uporabljajo za izboljšanje spletne strani z zbiranjem anonimnih podatkov (na primer: število obiskovalcev spletne strani in kako so obiskovalci prišli na spletno mesto).
_gid Google Analitika 365 dneh
_gat Google Analitika 365 dneh

Piškotki tretjih oseb

V nekaterih posebnih primerih uporabljamo tudi piškotke zaupanja vrednih tretjih oseb, s katerimi imamo sklenjeno poslovno sodelovanje. V naslednjem razdelku so navedene podrobnosti o piškotkih tretjih oseb, s katerimi se na naši spletni strani lahko srečate.
Naša spletna stran uporablja orodje Google Analytics, ki velja za eno najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu. To orodje nam pomaga bolje razumeti, kako našo stran uporabljate in spoznati na kakšne načine lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na njej. Ti piškotki lahko sledijo takšnim stvarem, kot je na primer čas, ki ga preživite na tej spletni strani in na straneh, ki jih obiskujete, vse to pa nam omogoča, da lahko za vas ustvarjamo še bolj zanimive in atraktivne vsebine.
Podrobnejše informacije o piškotkih, ki se na nanašajo na orodje Google Analytics, dobite na uradni strani Google Analytics.
Na naši spletni strani prav tako uporabljamo gumbe in/ali vtičnike za družbena omrežja, ki vam omogočajo, da se na različne načine povežete z vašimi računi na družbenih omrežjih. Da bi to delovalo tako, kot je treba, bodo spletne strani družbenih omrežij, vključno s Facebookom, posredno prek naše spletne strani na vaši napravi namestile piškotke, ki jih lahko uporabijo za izboljšanje vašega profila na njihovih spletnih straneh ali za zbiranje podatkov za različne namene, ki so navedeni v njihovi politiki o zasebnosti.

Ne sledite mi

Veliko spletnih brskalnikov ima funkcijo, ki onemogoči, da bi vam spletna stran sledila. Trenutno velika večina internetnih standardizacijskih organizacij ni vzpostavila pravila, ki določajo, kako naj spletne strani vršijo te zahteve. Če v brskalniku vklopite funkcijo, ki onemogoči, da bi vam spletna stran sledila, bodo vse spletne strani Huawei upoštevale vašo zahtevo in vam ne bodo sledile.

Dodatne informacije

V primeru, da niste prepričani ali določene piškotke potrebujete ali ne, priporočamo, da jih pustite vklopljene, saj je morda od njih odvisno izvajanje določenih funkcionalnosti, ki jih uporabljate na naši spletni strani.

Če v zvezi s tem potrebujete dodatne informacije, pa vsekakor stopite v stik z nami prek enega od spodaj navedenih načinov komunikacije.
V primeru kakršnihkoli vprašanj nas lahko kontaktirate.